Vakantiereisverslag 2022 Reis 2

Meerdaags reisje Belgische/Franse Ardennen

Periode van:donderdag 26 mei t/m zondag 29 mei
Auto:Opel Zafira Tourer 1.4 Turbo (165 PK)
Caravan:Bürstner Premio 480 TK
Door de volgende landen gereden:Nederland, België en Frankrijk
De route die we gereden hebben van camping naar camping met omwegen:Thuis – Antwerpen – Brussel – Namen – Arras – Lille – Gent – Antwerpen – Breda – Thuis
Totaal aantal gereden kilometers:773 km
Meest gereden kilometers op één dag:?
Door ons bezochte campings:
Camping Paradiso in Furfooz bij Dinant (B)
donderdag 26 mei op vrijdag 27 mei


Camping La Paille Haute in Boiry Notre Dame (F)
vrijdag 27 mei t/m zondag 29 mei

We hebben voorafgaand aan het weekend veel campings gebeld in de omgeving Bergeijk en zuidelijk Brabant, maar alles was vol.

We hebben toch de gok maar gewaagd en zijn donderdagochtend België ingedoken en zijn richting Namen en Dinant gereden. Bij Namen zijn we de snelweg afgegaan en binnendoor gereden, prachtig maar wat een slechte hobbelpaden in België!

Bij Dinant hebben we een camping gevonden waar plaats was. Prachtig plekje vlak langs riviertje de Lesse. Daar was maar plek voor 1 nachtje en zijn we vrijdag weer verder gaan rijden en zijn we Frankrijk ingedoken.

In Frankrijk hadden we een gemeentecamping gevonden, met moeite erop gekomen, maar ’t enkele plaatsje dat we toegewezen hebben gekregen tussen de verlaten stacaravans beviel ons totaal niet en zijn we weer afgereden.

Maar waar zullen we dan mikken? Rianne zei, ik weet ’t, we kunnen naar ‘camping bij Arras’ gaan (camping La Paille Haute), voor ons een mooie passantecamping waar we vaker zijn geweest waar altijd plek zat is en dat een klein uurtje rijden is, dus da’s niet ver voor ons.

Daar zijn we tempo 100 heen gereden via de tolweg en er was plaats genoeg en we zijn hier 2 nachten gebleven.

De planning was om hier zaterdag lekker te chillen en zondag hier vandaan naar huis te rijden.

Helaas is Jens zaterdagochtend misselijk geworden en heeft overgegeven en last van z’n buik en hoesten en heeft bijna de hele dag geslapen. Dan in de caravan en dan weer buiten. Dat was echt jammer voor ‘m.

Zaterdag hebben we een relaxed dagje gehad en naar de vertrekkende en aankomende caravans en campers zitten kijken en zitten lezen. Ook hebben we nog de drukke TGV spoorlijn Lille-Parijs opgezocht.

Zondag zijn we rond 10.30u vertrokken en na oponthoud tussen Gent en Antwerpen een voorspoedige reis rond 15u weer thuis. ’s Avonds na het eten ben ikzelf ziek geworden en ’s nachts Rianne, allebei hetzelfde als Jens. Maandag en dinsdag ons ziek gemeld op ’t werk, maar gelukkig daarna weer snel opgeknapt.

De terugreis heb ik ook niet meer gefilmd helaas.

Jammer dat we ziek zijn geweest maar we kijken terug op een geslaagd reisje.