Onze tuin

Bijzondere planten in onze tuin:

Yucca Filamentosa:

Yucca/Palmlelie:

Deze vaste plant kunt u in de zon plaatsen. Hij bloeit in juli/augustus met crème kleurige bloemen. De plant blijft in de winter groen. Vermeerderen kan door het afbreken van aan de basis gevormde vlezige wortelstokken. Plant meerdere planten bij elkaar voor een mooi resultaat. Houdt van stevige iets droge grond.

Nerium Oleander:

Nerium oleander

Veel warmte, zon en voeding… dat heeft Oleander nodig om rijkelijk te bloeien in onze streken. Van oorsprong is deze struik immers mediterraan, wat betekent dat je hem binnenshuis moet overwinteren op een koele of een verwarmde plek aan het raam.

Rododendron:

De Rhododendrons zijn in het algemeen zuurminnende struiken tot kleine bomen met verspreid staande bladeren. Het aantal meeldraden bedraagt 5, 10 of 27. De bladeren hebben een gave rand en kunnen gegroepeerd staan aan het eind van de tak, wat tot een schijnkrans leidt. De bloemen staan vaak in eindstandige dichte of losse tuilen, maar kunnen ook alleenstaand zijn.

Rhododendrons geven de voorkeur aan een zure standplaats in lichte schaduw tot halfschaduw . Is het te donker, dan bloeien ze slecht. Bij te veel zon verdrogen ze gemakkelijk. De wortels moeten gelijkmatig vochtig worden gehouden, niet te nat of te droog.  Het vochtgehalte van de grond kunt u goed op peil houden door deze af te dekken met bladaarde.

Prunusstruik / amandelboompje:

De Latijnse naam voor de Amandel is Prunus dulcis. Die naam Prunus verklaard ook gelijk de korte maar prachtige en overdadige bloei in het voorjaar (zoals bijna alle Prunussoorten – denk aan pruimen, kersen en sierkersen – dat doen). Ze zou zeker niet misstaan in een siertuin; door die zachtroze bloei aan de dan nog kale takken in april, het groene blad in de zomer en de vruchten in het najaar.