Geschiedenis

Stukje geschiedenis
 

Opa en oma Huizer gingen met mijn vader in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw al met een vouwwagen en later met de caravan (Ford Taunus met achter het stuur mijn opa zwaaiend met daarachter een Sprite caravan) op vakantie naar L’Escala in Spanje.

Ze gingen dan samen met kennissen (Henk en Eefje Parent), die al eerder gingen, deze reizen maken. Dat waren zo’n beetje de pioniers in die tijd, toen was het een hele onderneming, geen mobiele telefoons, geen navigatie, geen televisie, geen pechhulp, weinig of geen snelwegen en zelfs stukken zonder asfalt!

Er waren in die tijd geen hoge flats en appartementen en er was geen of weinig toerisme in L’Escala. De enige camping in het centrum van L’Escala bestaat nog steeds (Klik hier), waar ze toen naartoe gingen! Dat was één van de weinige campings in die tijd. Het toerisme kwam in die jaren een beetje op gang en groeide in die jaren erna wel snel.

Mijn ouders kregen rond 1974 of 1975 een relatie en voor hun trouwen in 1976 gingen mijn ouders al met de caravan op vakantie. Mijn ouders gingen dan naar camping Maite net buiten L’Escala in Spanje. Mijn ouders zijn in 1976 getrouwd.


Deze foto is genomen ongeveer in 1975, toen camping Maite net open was en gloednieuw!

Helaas is deze camping in het voorjaar van 2017 failliet verklaard en gesloten door wangedrag van de oude eigenaar (dochter Maite van de oprichter waar de camping naar is vernoemd), die de camping heeft verwaarloosd, en haar betalingen niet na kwam.

Er is een nieuwe eigenaar (geruchten gaan dat het de eigenaar van camping Las Dunas is), die de camping wil renoveren en medio 2018 de camping heeft heropend.

En de nieuwe naam van de camping is vanaf 2019 camping Lacus, en wordt helemaal opgeknapt. Goed nieuws dus!
Mijn ouders (met mijn vader op de foto) hebben eerst een Tabbert caravan gekocht met toen met een Renault 5 ervoor, dat zou je deze tijd niet meer kunnen bedenken, maar toen was dat normaal…. de Renault heeft het er ook moeilijk mee gehad en regelmatig liep deze warm.Opel Kadett met daarachter de Tabbert ….En in 1978 kochten mijn ouders, nadat ze in 1976 getrouwd waren, een spiksplinter nieuwe Münsterland Siësta 380 caravan. Deze foto is in Oostenrijk genomen.
Ma was hier zwanger van mij en ik ben 7 september 1978 geboren.Ma, ik (John) en pa Huizer onderweg in Frankrijk in 1980. Hier was ik bijna 2 jaar. Foto is waarschijnlijk genomen door iemand hieronder beschreven uit de familie.


Johan, ome Piet van de Bank en pa Huizer tijdens de reis in 1980 naar L’Escala in Spanje met tante Maaike, ome Piet, Johan & René met caravan, tante Dina, ome Kees, Goof, Martin & Anjo met vouwwagen, tante Jopie, ome Henk, Piet en Arnold met vouwwagen en pa & ma Huizer met mij met caravan.Mijn grote neef René met ikke (John) op camping Maite in L’Escala.


Zo zag de Münsterland Siësta 380 er ongeveer uit.Eind 1994 hebben pa en ma Huizer de Hobby Classic Light 400 TM nieuw gekocht en deze is juni 1995 geleverd. Waar pa en ma Huizer, en wij (Rianne en ik, en later met Lars) vele mooie reizen hebben gemaakt.Pa & ma tot in midden Noorwegen in 2001
En wij tot in de Algarve in Portugal in 2007!

Helaas is pa Huizer op 1 september 2011 op 58 jarige leeftijd zeer plotseling overleden, zoals u elders op onze site kunt lezen.

Bijna 2 jaar na het overlijden van pa Huizer hebben Henri en ma Huizer besloten om samen met de caravan op stap te gaan, en daar voorbereidingen voor te treffen en zijn in 2013 naar L’Escala in Spanje gegaan, en dat is zo goed bevallen, dat ze in 2014 samen helemaal naar Zuid-Spanje zijn afgereisd. Ook in 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2021 en 2022 zijn ze samen op reis geweest naar verschillende landen.


Zo zag de Hobby Classic Light 400 TM eruit.    

Mede dat het caravannen zo goed beviel, met Henri en ma Huizer samen, én dat wij (Rianne en ik) weer gezinsuitbreiding mochten krijgen in 2014, hebben we in 2014 besloten om een nieuwere en vooral grotere caravan aan te schaffen, ook omdat dit de wens was van pa Huizer, en met die achterliggende gedachte hadden we in oktober 2014 de knoop doorgehakt en een caravan aangeschaft.


Zo zag de Bürstner Premio 480 TK eruit.
Laatst bijgewerkt op: 8 december 2022