Vakantiereisverslag 2019 Reis 3

Treinreisje naar Frankfurt am Main in Duitsland met collega en werkmaatje die groot treinliefhebber is.

Periode van:zaterdag 7 en zondag 8 december 2019
Door de volgende landen gereden:Nederland en Duitsland
De route die we gereden hebben:Hardinxveld-Giessendam – Geldermalsen – Utrecht – Arnhem – Oberhausen – Köln – Mannheim – Frankfurt am Main.
Frankfurt am Main – Köln – Oberhausen – Arnhem – Utrecht – Geldermalsen – Hardinxveld-Giessendam
Door ons bezocht hotel:
Hotel Monopol – Frankfurt am Main

Zaterdag 7 december
Thuis –> Frankfurt am Main

Vandaag een bijzondere en zeer leuke reisdag gehad. Voor het eerst sinds jaren weer met de trein mee geweest, en wat voor trein.

Als we tijdens de vakantie’s met de caravan op campings staan in het buitenland en we horen daar een trein voorbij komen, ga ik (soms samen met Lars en Jens) dikwijls die spoorlijn opzoeken om te kijken wat voor (inter)nationale (hogesnelheids)trein daar voorbij komt.

Een collega die een groot treinliefhebber is en treinen spot, vond ’t een leuk idee om samen een weekend een internationale treinreis te gaan maken, en is het idee ontstaan om naar Frankfurt am Main te gaan, omdat mij ’t leuk leek om langs de Loreley, aan de Rijn te gaan omdat we daar al verschillende keren langs zijn gekomen met vakantie’s. Mooie reisdag en veel gezien en ook zijn we de stad Frankfurt am Main ingedoken om de kerstmarkt te zien. Onvoorstelbaar, wat een mensenmassa, met ook strenge beveiliging met grote betonnen blokken om vrachtwagens en auto’s tegen te houden, om aanslagen te voorkomen.
Morgen vertrekken we rond 9.30u vanaf Frankfurt am Main via Limburg Süd met de hoge snelheidstrein de ICE weer naar huis via Utrecht.

Zondag 8 december
Frankfurt am Main –> Hardinxveld-Giessendam

Vanmorgen lekker en goed zitten ontbijten in het hotel waar we overnacht hebben, en nu zitten we inmiddels in de ICE sowieso naar Köln, daarna is nu nog even de vraag i.v.m. waarschijnlijk een storing bij Emmerich, hoe we daarna naar Utrecht moeten, weten we op dit ogenblik nog niet, maar dat zien we dan later wel hoe of wat.. We rijden nu 300 km/h..

We zijn weer thuis na een intensieve, maar zeker leuke en interessante reis. Vandaag een zeer voorspoedige terugreis gehad zonder vertragingen, omdat vanmorgen er nog vertragingen waren bij Emmerich, maar dat viel mee. De treinreis ging vanaf Frankfurt am Main om 9.30u via Limburg Süd en Köln, Dusseldorf, Arnhem, waren we rond 13u in Utrecht. Overgestapt naar Geldermalsen waar we daar weer overgestapt zijn naar Hardinxveld-Giessendam. Rond 14.30u waren we thuis.

Door de hoge snelheid en hoogteverschillen op het traject tussen Frankfurt am Main en Köln had ik onderweg al last van m’n oren die met regelmaat dichtgingen, thuis had ik hierdoor ’s middags en ’s avonds ook nog wat last van wat duizeligheid, later is dat overgegaan.