Winter 2023 – 2024

De winter 2023 – 2024 was nat, erg nat met heel veel regen en nog ’s regen. Gelukkig waren er ook wel drogere periodes, zoals in november vielen de weekenden aardig droog uit zodat ik bij Henri de boom die in z’n tuin stond kon weg halen, wat een hele klus was. Ook bij ma Huizer moest het nodige gedaan worden omdat haar huis van binnen maar vooral van buiten helemaal gerenoveerd is, met een nieuw dak met zonnepanelen, de muren zijn geïsoleerd, nieuwe kunststof kozijnen en deuren met nieuw hang- en sluitwerk. Dus heel veel werk aan de winkel voor en na de renovatie.

Ook heeft Rianne de kamers van de jongens aangepakt en helemaal behangen en het schilderwerk gedaan, en hebben we bij Jens nieuwe meubels in elkaar gezet en geplaatst.

Met de kerstdagen zijn we bij ons geweest en hebben we een gezellig kerstdiner gemaakt met lekkere mosselen en vlees. Ook oud en nieuw hebben we bij ons gehouden. Helaas is voor de kerstdagen een jongen vermist geraakt en zijn er verschillende zoekacties geweest bij ons in en bij de rivier, helaas zonder resultaat. We hebben hoog water gehad, zodat de Avelingen helemaal is ondergelopen geweest, mooi gezicht, maar wel met de nodige ongemakken met het hoge water, ook in de omgeving. Ook hebben we een aantal keren lekker gegeten, op de bakplaat, maar wezen lunchen en uit eten geweest.

In januari is het een week of 2 aardig koud geweest en heeft het aardig gevroren zodat de ijsbaan de Putten bij ons op het dorp open is geweest, zodat de jongens toch even hebben kunnen oefenen op de schaats, helaas hebben ze het nog niet onder knie.

Kortom, druk genoeg gehad deze winter, maar niet al te gekke dingen gebeurt.