Winter 2011 – 2012

De Molentocht 2012

Winter in Nederland. Na een zachte start van de winter in december en januari is het eind januari begin februari echt gaan winteren.

Strenge vorst teisterd Europa, verschillende doden in oost Europa door de kou. Het vriest daar op verschillende plaatsen meer dan 30 graden! Ook Nederland is in de ban van de winter, 3 op 4 februari heeft het in 27 jaar niet zo streng gevroren als afgelopen nacht en ochtend. Bij ons was het -18C!

Kijk bij weer & verkeer voor actuele info.

Maar het levert wel hele mooie plaatjes op: 

Molentocht door Alblasserwaard (Bron: NOS)
Schaatsen langs de molens van Kinderdijk NOS
Toegevoegd: zaterdag 11 feb 2012, 15:07
Update: zaterdag 11 feb 2012, 15:25
Het is misschien wel het laatste weekend dat het schaatsen op natuurijs mogelijk is. Op veel plekken zijn toertochten georganiseerd. In de Alblasserwaard schaatsten 20.000 mensen de Molentocht.De tocht door dorpen en door de polder van de Alblasserwaard in Zuid-Holland ging onder meer langs de bekende molens van Kinderdijk. De langste afstand was 75 kilometer. 
In de Molentocht werken dertien lokale ijsclubs samen. Iedere ijsclub is voor een aangewezen traject verantwoordelijk, zodat betrouwbare routes kunnen worden uitgezet. Langs de route staan koek-en-zopie stands van onder meer buurtverenigingen en ijsclubs.De Molentocht ging door dorpen als Bleskensgraaf, Oud-Alblas en Kinderdijk en over idyllische riviertjes als de Giessen, Smoutjesvliet en Graafstroom.De tourtochten kennen in de Alblasserwaard een rijke historie. Al in 1917 organiseerde de IJsbond Alblasserwaard tochten.

IJsclub de Putten in Boven-Hardinxveld:

Zaterdagavond is er eerst een lampionnenoptocht, en daarna een Hollandse avond Après-ski.