Voorjaar & zomer 2023

We kunnen terugkijken op een geslaagd voorjaar en zomer dat in het teken stond van onze nieuwe caravan. Het voorjaar begon met het ophalen bij de dealer en het inrichten van de nieuwe caravan. We zijn in april al gelijk met de nieuwe caravan op stap gegaan om de nieuwe caravan uit te proberen.
Helaas gaat de oorlog in Oekraïne onverminderd door, wat de prijzen in de winkels en bij de pomp nog steeds omhoog drijft, waardoor alles enorm duur is geworden helaas, maar ondanks dat zijn we verschillende keren wezen lunchen en uiteten en proberen we te genieten van het leven zolang het kan.

Ook de tuin is opgeknapt, het terras is opnieuw bestraat en de regenton aangesloten door een tuiniersbedrijf, en zelf hebben we het andere straatwerk goed schoon gespoten en geveegd. En hebben we later in het voorjaar een nieuw tuinpaviljoen aangeschaft en opgebouwd, zodat we weer een heerlijk terras hebben.

Ook zijn we in mei met vrienden wezen bowlen en gourmetten.
Af en toe hebben we een lekker vers visje gebakken, en hebben we de barbecue een aantal keren aangehad met ook verschillende keren een heerlijke hele kip erop. En hebben we af en toe een lekker ijsje wezen eten bij de boer bij ons in het dorp.
Tijdens de vakantie van pa en ma Romijn in mei zijn wij ook een dagje op bezoek geweest, maar we zijn eerst wezen wandelen in de bossen.
In het vroege voorjaar zijn we begonnen met de hal op te knappen, en hebben we later in deze zomer afgemaakt.
Op onze bucketlist stond ook: op een mooie zomerdag met de caravan naar de Brouwersdam. Dat hebben we in juni gedaan, en was ons zeer goed bevallen, wat hebben we een leuke dag gehad!

De zomervakantie hebben we een mooie rondreis gemaakt, het begon alleen niet zo fijn, Rianne heeft vlak voor de vakantie erg veel last gekregen van nierstenen, waar ze ontzettend veel pijn van heeft gehad, ook tijdens de eerste vakantiedag, hebben we een paar uur op een parkeerplaats moeten staan zodat ze kon liggen om de pijn te kunnen verdragen. Maar de tweede dag heeft ze gelukkig geen last meer gehad en kunnen we op een mooie reis terug kijken.

Voor Lars was dit het laatste jaar op de basisschool, en moet tie in augustus naar het voortgezet onderwijs. Dus het is een jaar van schoolkeuze maken, goede cijfers halen en dan afscheid nemen van z’n klasgenoten en de musical oefenen en uiteindelijk uitvoeren. Dat was op dinsdag 4 juli en op donderdag 6 juli was z’n laatste schooldag op de Regenboogschool met een leuk afscheidsfeestje met z’n klas, maar helaas had Rianne in die laatste week ontzettend veel last van pijn door de nierstenen. Tijdens de zomervakantie begon het bij Lars toch wel door te dringen dat tie z’n oude klasgenoten toch minder gaat zien en begon hij het toch wel heel spannend te vinden voordat hij naar de middelbare school ging. Maar eenmaal op de nieuwe school (z’n keuze is het Calvijn in Hardinxveld-Giessendam geworden) gaat het prima en heeft tie ook met nieuwe klasgenoten een goede band, en hebben ze een leuke klas. Ook al is het wennen op school en het fietsen naar school, gaat het gelukkig prima.

We kijken op een mooie zomer terug, het weer was zoals bij een Nederlandse zomer hoort dit jaar wisselvallig met normale of wat lagere temperaturen voor de tijd van het jaar. Het voorjaar is lang fris geweest, maar in juni werd het ronduit zomers met een warme droge juni maand. Maar halverwege juli is het een erg wisselvallige, frissere tijd geworden met zware buien of regendagen. In verschillende delen van Europa is er erg veel overlast geweest met verschillende zware overstromingen zoals in Slovenië, en zeer grote hagelstenen met name in Italië. Maar ook hitte in andere delen en met name landen rond de Middellandse Zee waar veel bosbranden zijn geweest.
Maar in Nederland is het eind augustus en september juist weer mooi zomerweer geworden tot halverwege september zodat ik m’n verjaardag ook weer buiten heb kunnen vieren.

We hebben veel foto’s gemaakt dit seizoen waarvan ik een overzichtje hieronder heb gemaakt: